söndag 7 augusti 2011

Blåvitt

Nu blommar det i blåvitt i trädgården. Provade en ny sorts luktärt i år. "Pulsar" heter den. Jättesöt med sina blå prickar och luktar som luktärt skall. Har plockat in en bukett som jag sticker näsan i lite då och då. Underbart!


Blomman för dagen. "Milky Way" heter den här.


Och så sommaraster "Duchess Blue Ice". Upptäckte den förra året då jag hade några plantor i en rabatt. I år har jag många plantor i en kruka på altanen. Och den stormtrivs...


Tro det eller ej, men idag så småregnar det faktiskt. Regn är ju något vi inte sett så mycket av här i Mälardalen i sommar. Vattnar och vattnar och vattnar. Vi skulle verkligen behöva en rejäl rotblöta.

Idag hade jag tänkt gräva bort gräs runt odlingslådorna i köksträdgården, måla de nya odlingslådorna, plantera syrenplantorna jag fick med mig från mamma på Öland i sommar, klippa isophäcken (igen), gjuta en betong-Musse Pigg (japp) och lite annat småpyssel ute. Men, det kanske blir en röja-inne-dag istället. Sådan dagar behövs också...

Ha´en trevlig söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar