söndag 21 augusti 2011

Lite nytt...

En ledig fredag med solsken, lunch i bersån (som är hela 30 cm hög nu...) och ett lååångt besök på plantskolan med tillhörande spontaninköp och min sensommarblues är som bortblåst. :-)Frilandshibiscusen här ovan, "Oiseau Bleu" kunde jag inte stå emot trots att den inte är härdig annat än till zon 1. Enligt trädgårdsmästaren jag träffade så bor vi tydligen i zon 3. På gränsen till zon 4! Och jag som alltid trott att vi hade zon 2 här...


Hur som helst. Den fick följa med hem. Och den passar perfekt i Medelhavsrabatten. Får täcka den i vinter och hålla tummarna. Eller bara hålla tummarna. Jag har haft en frilandshibiscus förut, en "Hamabo" och det gick bra ända tills jag grävde upp den och satte den i en oisolerad kruka (Varför gjorde jag det???) När våren kom var den stendöd...


Ett lampborstgräs blev det också. Pennisetum alopecuroides "Hameln". Jättefina vita, mjuka "borstar". Den hamnade framför altanen.


Och till sist, en violruta. Thalictrum delavayi "Hewitt´s Double". Den var så otroligt söt och inte alls billig. Så det blev bara en planta. Hoppas den växer på bra.

Beställde en Carmencitarönn också. När jag ändå hade ångan uppe så att säga. Och fick bråttom hem för att prata med småkillarna. -Hrm hrm, öhh, ni vet eeh sandlådan. Den leker ni ju nästan aldrig i. Eller hur? Visst kan vi ta bort den nu? Som tur är så höll dom med och jag vet precis var Carmencitarönnen skall stå.

Ha´en skön fortsättning på helgen!

1 kommentar:

  1. Tack för besöket!

    Jag säger detsamma. Här finns mycket fint att kika på så här blir det att spendera lite tid minsann :)

    Tamara

    SvaraRadera