måndag 29 augusti 2011

Rönnsumak & Dahlia

Alla onda tankar jag tänkt om vår Rönnsumak försvinner så här års. Nu är den som allra vackrast. 


Rotskotten som fyller hela trädgården på framsidan spelar ingen roll just nu. Gräsmattan är nyklippt och alla små rönnsumaker borta. Jag skulle inte rekommendera någon att plantera en i sin trädgård men nu njuter jag av vår.


Jag tycker den påminner om en palm och ser så häftig ut är det blåser och vinden rufsar om i det flikiga bladverket. Just nu kan jag inte förstå att vi faktiskt pratat om att ta bort den. Den får stå kvar.


Det är väl tur att vi har årstider och att allt inte blommar och är vackert samtidigt. Det kan fortfarande pirra till i det lite trädgårdströtta hjärtat. Det gjorde det häromdagen när jag såg att en av dahliorna jag köpte i våras har börjat blomma. Det borde vara "Alauna Clair Obscur". Inhandlad på Schiphols flygplats på väg hem från Singapore. Man är väl aldrig för trött och jetlaggad för att handla växter? ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar