fredag 7 oktober 2011

Köksträdgården

Idag har vi haft riktigt ruskväder med storm och blåst. Så trädgården har jag fått kika på genom fönstret. Hoppas på bättre väder imorgon för jag har en hel del kvar att göra därute.

Idag blir det ett par bilder på nya köksträdgården. Nu är alla lådorna på plats och jag har börjat lägga ut markduk i gångarna. Hoppas på att få dit lite grus i helgen. Ligusterhäcken jag satte runt om har växt bra i sommar. Och avenbokshäcken bakom börjar äntligen bli lite tät och den vägg jag vill ha mot grannens tomt.


Odlingslådorna ville jag ha med avskurna hörn så det blir en liten öppen plats i mitten. Hade tänkt sätta en kruka där. Såg framför mig en uppstammad rosmarin. Men när jag visade köksträdgården för en vän så sade han att där skulle det ju vara perfekt med en liten sittplats. Ka-ching! En liten pall får det bli. Tänk så härligt att sitta därinne med en kopp kaffe och kika på det som växer. Tänkte blanda grönsaker och blommor. Lite potager sådär ni vet. Just nu växer där bara en stor tuva gräslök och en liten tuva asiatisk gräslök. Plus två rader med nysatt vitlök.

Nu skall jag gå och packa upp lökarna som kom idag från  Jennys frön och sån´t. Spännande!


Ha´en skön helg!

 

5 kommentarer:

 1. Snyggt med de avskurna hörnen på lådorna - lika fint med en pall som med en kruka...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Men vad fint! Och fräckt med den annorlunda formen. Tror det blir perfekt med en sittplats där du kan sitta och dofta på blommorna. Lite som Ferdinand...


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 3. Verkligen fint! Jag gick en kurs i örtagårdanläggning för några år sedan och bland det första vi fick lära oss var, anlägg en sittplats så att du kan sitta och njuta av alla dofter.
  Jag vill också ha en örtagård med grusgångar i. I sinom tid så...

  SvaraRadera
 4. Äh, du kommer väl aldrig att sitta ner och dofta på blommorna ;-) Sätt en fontän i mitten, vettja. Du skulle köpt den där lejonfontänen i Singapore!

  SvaraRadera
 5. Nej, lejonfontänen den skall sitta på planket som vi skall bygga på framsidan. ;-)

  /Mia

  SvaraRadera