lördag 1 oktober 2011

Nytt träd

Har ni sett vackrare träd?! Det här trädet har jag gått och kikat på i flera år nu. Det växer på en tomt lite längre ner på vår gata. Så jättefint med sina små hjärtformade ljusgröna blad med röda bladskaft. Vacker form också. Jag har funderat så på vad det är för träd. Ni kanske ser vad det är?

Häromdagen tog jag med några blad bort till trädgårdsmästaren och han visste minsann vad det var. Katsura! Katsura? Va?! Som man ju hör om titt som tätt och som jag inte har varit sugen på alls. Vem vill ha ett träd som luktar pepparkaka? Hur Katsura ser ut har jag inte tänkt på alls.


Som av en händelse så var det halva priset på alla träd på plantskolan. Ja, det var ju inget att fundera över. Bara att knöla in i bilen. Nu har vi en alldeles egen fin flerstammig Katsura mitt i gräsmattan på framsidan. "Front row" liksom. Hoppas den gillar läget och växer sig stor och fin. Och om den luktar pepparkaka återstår att se.

Ha´en mysig lördagskväll!


4 kommentarer:

 1. Grattis till katsuran! Det där med pepparkaka... vissa tycker att den doftar nybakat bröd, andra sockervadd. men det är bara den korta stunden som bladen ska till att falla av som den avger denna doft. lycka till med trädet!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Grattis till det nya trädet :)

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter.......
  Ta en titt......det är kul:)
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 3. Tack! Känner mig löjligt lycklig över mitt nya träd. :-)

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Visste inte det där om att Katsura luktar pepparkakor eller sockervadd(!) eller nybakt bröd. Det låter onekligen som ett spännande träd. Önskar dig lycka till med det...

  Hälsar
  Tamara

  SvaraRadera