måndag 24 oktober 2011

Två årstider

Nu har vi visst tre årstider på samma gång i Sverige. Sommar i södra Sverige, höst i mellersta Sverige och vinter i norr. Knasigt. Här hos oss känns det som att vi just nu har både sommar och höst. I solen är det varmt och skönt, men det blåser kallt. Blåbärsbuskarna har just idag så här vackra höstfärger.


Och just idag så plockade jag en bukett luktärt och satte in i en vas. Sommar...

Visst har det varit en ovanligt lång sommar i år? Den började redan i påskas och har inte riktigt tagit slut än. Inte mig emot. Jag väntar gärna på snön ett tag till. Finns mycket kvar att göra i trädgården. Idag kom hönsnätet upp runt vårt lilla äppelträd. Kändes lite jobbigt att få dit det så jag tänkte först hoppa över det, men då sade vår kloke tioåring "Men mamma, det är ju mycket jobbigare att plantera ett nytt äppelträd om rådjuren skulle tugga av alla grenarna." Och det har han ju helt rätt i. Nu sitter hönsnätet på plats och jag ser fram emot ett nytt år med våra första äpplen.

1 kommentar:

  1. Visst är det lustigt (eller hur man nu ska uttrycka det) med vädret? Just nu är jag iaf glad att jag bor i södra Sverige och inte i Norrland som mamma och syster...

    Måste säga att det var en klok kommentar från sonen. Ibland vill man köra fusk/snabbvarianten, men det lönar sig sällan. Det verkar sonen ha koll på!


    Hälsar Tamara

    SvaraRadera