lördag 15 oktober 2011

Varde grus...

...och det vart grus! Hade nästan gett upp hoppet om att vår lilla köksträdgård någonsin skulle bli klar. Men voilà! Nu skall bara häcken växa till sig runt om och dölja den fula kantbrädan. Den fula kantbrädan var nödvändig för att tomten lutar här. Åt två håll. Så det var lite pyssel att få till en plan yta.


Så här såg det ut 9:e april när "Projekt Köksträdgård" inleddes. Två låga odlingslådor mitt i gräsmattan. Ingen inramning och gräs som växte in i lådorna. Snyggt? Knappast.


16:e april. Kantbrädan börjar komma på plats och det är uppgrävt för de nya lådorna.


24:e april. Ligusterhäck planterad runt köksträdgården.


28 maj och de två första odlingslådorna är på plats. Sedan hände inte så mycket mer under sommaren. Jag odlade i de två nya lådorna och i en av dom gamla som stod kvar. Det gick ju det också men snyggt var det inte.


Mycket snyggare så här. Förutom att bilden är suddig då...Vi gick lite vilse i grusdjungeln så färgen på gruset blev inte den jag tänkt mig. Men jag tror jag kan leva med det. Om inte så får jag väl ösa på lite ljusare grus på det nuvarande som jag tycker blev lite för mörkt och lite för ogrått.


Tuppen är nöjd i alla fall. Han klev genast ut och ställde sig mitt i köksträdgården. Och där kan han väl få stå till i vår. Då är det min plats!

Ha´en skön helg!7 kommentarer:

 1. Det blir ju jättefint!
  //Line

  SvaraRadera
 2. MEN, så fint det blir! Vill se trädgården i sommarblom, fast det blir förstås i februarifrost Carina

  SvaraRadera
 3. Grattis till din köksträdgård! Så bra det blev med ramar, häck och grus. Roligt att du visade steg för steg bilder i ditt inlägg.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Kul att få se hur ni gjort er köksträdgård. Jag tänker mycket på hur vi skulle kunna få till en här hemma också och samlar på mig idéer - så tack för det!!!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 5. @ Anna: Tack, Anna!

  @ Åsa: Kul att du fick lite inspiration här. Och välkommen som följare!

  SvaraRadera
 6. Så fint ni fått det. Och tuppen verkar stolt som få!

  Det är så kul med före- och efterbilder. Tycker själv att det är jättebra att ta fram gamla bilder de gånger jag inte tycker att jag gjort ett endaste dugg i trädgården. Men det har jag ju (oftast iaf). Det finns ju t.o.m. bildbevis...


  Tamara

  SvaraRadera