lördag 19 november 2011

Fågeltornet

Igår kände jag att det var dags att börja mata småfåglarna i trädgården. Förra året satte jag ihop fyra armeringsjärn till ett torn där jag kunde hänga talgbollar och äpplen. Har trädbrist i trädgården. Funkade så bra att jag kör på den varianten i år igen. De färgglada plastnäten som talgbollarna kommer i är ju praktiska. Men snygga? Knappast. I år blir det smällkarameller av hönsnät istället.


Provade att trä upp äpplen och talgbollar på kraftig ståltråd och det funkade också. Man får vara lite försiktig bara så talgbollarna inte spricker. Till den här har jag använt elefanttråd som är stadig, lätt att trycka igenom och går att forma. Det tog inte många minuter för talgoxarna att hitta hit. Hoppas på att få se många fina fåglar här i vinter. Skall utöka menyn med lite annat gott också framöver.


Jag inbillar mig att fåglarna tycker det blir extra mysigt i restaurangen med en ljusslinga. Det blir i alla fall fint för oss och ger kanske lite värme åt fåglarna. Koltrasten som satt under tornet hela förra vintern såg ut att mysa.

Idag skall vi prova att gjuta stearinljus i olika formar. Får se om det blir något som går att visa upp här. Måste också börja klura på årets adventsljusstake...

Ha´en trevlig helg!3 kommentarer:

 1. Vilken bra idé! Stilistisk julgran och restaurang för fåglarna i ett liksom. Kan tro att fåglarna gillar att mingla med varandra där...


  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 2. Men så smart och vackert fågelmatstorn ni har gjort! Verkligen fint!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hvor er de fine. Jeg forsøgte mig sidste år også med hønsenet, men de blev slet ikke så fine som dine "karameller". Den ide napper jeg :-). Og, hvorfor købe dyre kroge, når man kan lave dem selv :-). Tak for inspirationen.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvaraRadera