lördag 12 november 2011

Orangerie?

Och vips! Så hade två veckor passerat. Hur gick det till? Om någon undrar var jag hållit hus så kan jag berätta att jag varit fullt upptagen med att rensa vårt hus från onödiga saker. Jag trodde vi bodde i ett för litet hus, men vi hade bara för mycket saker. Nu börjar man kunna röra sig här hemma. Inte i förrådet då. Där bor nu alla växter som inte kan stå ute i vinter. Ett förråds-orangerie...


Fick en planta "Hot lemon" chilipeppar av en vän och nu har vi äntligen fått mogna frukter. Skall bli spännande att smaka. Tack Olof!


Har en Plectranthus som jag övervintrade förra året. Nu åkte den in i förrådet igen och häromdagen när jag gick ut dit så upptäckte jag något konstigt vitt fluff på grenarna. Den blommar! Visste inte den kunde blomma. Kul överraskning.


Heliotropen har blivit stor och blommar vidare.


Så också bägarrankan. Finare än någonsin. Måste nog knöla ner en stol därute också så jag kan se mina växter.

Två veckor till första advent och luktärten blommar. Har en nyplockad bukett på soffbordet. Hur galet är inte det?! Hoppas verkligen att det blir kallt och snö snart. Det har pratats om vinter lagom till första advent. Jag håller tummarna för det!

Ha´en skön helg!


4 kommentarer:

 1. Oj, det var inte lite växter du har där. Fint! Du kanske får tömma förrådet och göra om det till ett riktigt orangeri!

  Själv har vi inget förråd/uterum så medelhavsväxterna har jag "klätt in" med bubbelplast/liggunderlag(!)/juteväv och ställt i en vindfri hörna. Får se om de klarar sig. Hoppas, hoppas!

  SvaraRadera
 2. Tack, Anne-Lie!

  Och Tamara: Jag skall genast visa din kommentar för min man. ;-)
  Hoppas dina växter överlever!

  / Mia

  SvaraRadera
 3. Ser fint ut i vinterförådet med alla växter :=)
  Bägarrankan är supervacker! Så mycket den blommar.

  Ha det gott!

  SvaraRadera