måndag 12 december 2011

Finbesök i fågeltornet

Har ni många fåglar i era trädgårdar i vinter? Här har vi mest sett till blåmesar och talgoxar. Dom är ju söta och så, men jag hade hoppats på lite mer variation. Som hemma hos min svägerska. Där är buskarna fulla med fåglar i alla storlekar och färger. Tänk papegoja. Men häromdagen så rasslade det till. Plötsligt var det några som skränade ute i trädgården. Två nötskrikor på besök. Dom är så fina och väääldigt stora. En av dom hoppade runt under tornet och jag höll tummarna för att den skulle nöja sig med att äta det som ramlat ned på marken. Tornet är inte världens stadigaste matställe.


Men nej då. Upp i tornet skulle han. Hela restaurangen svajade när han åt. Men den höll.
Suddiga bilder tagna genom en smutsig fönsterruta...


En stund senare så dök det upp ett helt gäng små vita fåglar och intog tornet. Då blev jag så i gasen att det inte gick att fota alls. Bilden har jag lånat från Tore Fagernäs fotoblogg. Visst är dom söta?! Vet ni vad det är? Det visste inte jag, men som tur var visste min vän Google. Det var stjärtmesar. En sällsynt gäst vid fågelbordet kunde Google också berätta. Känner mig stolt och hedrad. ;-) Undrar vad som dyker upp härnäst...

Ha´en bra dag i grårusket!

3 kommentarer:

 1. Jättekul med fåglar, min blogg idag handlar om just fågelmatning. Kram/ Pia

  SvaraRadera
 2. Vilken söt fågel har jag aldrig sett.
  Tack för att du visar.
  Vackert vitt huvud den har.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Stjärtmes tror jag att det är. Sådana raringar har även besökt vårt fågelbord.
  Ulrica

  SvaraRadera