lördag 10 december 2011

Inpackat

Nu är äntligen krukorna nedbäddade i växthuset. Vi har knappt haft några minusgrader så det har gått bra ändå. Men någon gång skall väl vintern komma? Här övervintrar kryddväxter, vårlökar och olika uppstamnings- och klotprojekt.


Har tagit sticklingar från vår ligusterhäck och började i somras att forma dom till klot och små träd. Den lilla trälådan har jag fått av svärföräldrarna. Och den stora har min man snickrat ihop av de gamla kompostbrädorna. Lådan skall jag hitta en plats för ute i trädgården i sommar. Kanske jag fyller den med dahlior. Nu börjar ögonen längta efter färg...


Här står två krukor med spirea som jag hoppas skall bli stora fina klot så småningom. Dom kommer att få bo i kruka ute så dom inte sprider sig. Några små buxbomsplantor står här också. Frågan är om man vågar satsa på buxbom?


Mer liguster, pärlhyacint, tulpaner, hosta och två uppstammade buskar. En avenbok och en spirea. Skall bli så spännade att se hur dom växer i sommar. Våren och sommaren känns inte sååå långt borta just nu. Bara några månader tills det är dags för de första frösådderna. :-)

Trevlig helg!


2 kommentarer:

  1. Vad ombonat och fint dina växter har det där i bubbelplasten. Jag provade att bubbelplasta hela växthuset förra vintern och det gick inte så bra. Vilken härlig blogg den ska jag besöka igen./ Pia

    SvaraRadera
  2. Så fint och ombonat de har. Hoppas de klarar vintern fint.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera