torsdag 19 januari 2012

Aj aj aj...

Idag flög en liten grönsiska rakt in i vårt köksfönster. Jag hörde bara en duns och när jag tittade ut hade fågeln landat framför den stora cypressen vi har på baksidan. Grönsiskorna brukar sitta i den och äta frö. Först satt den bara så här med hängande huvud och jag kunde riktigt se hur ont den hade och hur groggy den var. Ville hjälpa, men vad gör man?


Efter en stund hade hon (tror det är en hon i alla fall) piggnat till lite. Och jag kände mig inte riktigt lika hemsk längre som passar på att fota när jag kan komma nära...


Det såg faktiskt ut som att hon lyssnade på mig där jag satt i tofflorna och försökte trösta och peppa. Och när jag reste på mig för att gå in så flög hon iväg. Slutet gott... :-)

Nu skall jag hänga upp något i köksfönstret så vi slipper fler flygolyckor.6 kommentarer:

 1. De är så små och ynkliga och när de av misstag brakar in i ett fönster tror man det värsta... men fantastiskt så rubusta de är trots allt. Skönt att hon flög sin kos :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Vilken liten skönhet. Stackars den men det slutade ju bra till sist. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Så skönt att den klarade sig. Man är liksom så maktlös inför en liten skadad fågel.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Vilken söt liten en! Man blir ändå förvånad att de verkar klara en sån "krasch" utan några större men. Den gjorde så klart dina peppande ord susen :)

  Hälsar Tamara

  SvaraRadera
 5. Du kan väl hänga upp dina singaporianska växter, så jag får se hur de ser ut! ;-)

  SvaraRadera
 6. Älskar de chapta som kommer upp, när jag postar. I dag var det Mingboa. Snickarboa för kinesisk Emil?

  SvaraRadera