torsdag 16 februari 2012

Man vill ju ställa upp...

Äldsta sonen skall åka på klassresa i höst. För att få ihop pengar skall eleverna bl.a. sälja fröer. Vems mamma eller pappa som kom på det smarta har jag ingen riktigt koll på. Men det låter ju mycket skojigare än att sälja strumpor eller stearinljus. Sonen som inte är en plinga-på-dörren-hos-främlingar-sort såg ändå mycket nöjd ut när han kom hem med frökatalogen i handen. Han visste liksom att det skulle ordna sig ändå. Man vill ju ställa upp för sina barn. Eller hur? Ivrigt påhejad av sonen har jag nu kryssat mig till personlig konkurs. Ett axplock av vad som skall odlas här hemma i år kan ni se här ovan. När fröförsäljningen är avklarad skall eleverna sälja tulpaner. Jag gillar föräldrarna i den här klassen! :-)

3 kommentarer:

 1. Ha Ha! Det där känner jag igen. Här såldes det kokosbollar och saffran. Jag hade föredragit fröer faktiskt. Jag har mycket saffran kan jag lova... Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det där med att barnen ska sälja... jag är kluven. Tycker inte om när de ska går runt i husen och halvt-om-halvt tigga. Dessutom kan de ju råka illa ut... Samtidigt är det ju bra att de inser att det krävs mycket arbete och tid för att tjäna ihopa slantarna.

  Kram

  Nu när jag skulle publicera kom den där jobbiga ordkontrollen upp. Du har den m a o.

  SvaraRadera
 3. Känner lite som Anna, en viss kluvenhet. Men jag hade också varit glad över att "tvingas" köpa fröer istället för 22 par strumpor man inte gillar?! Tur det finns föräldrar med förstånd ;)

  Apropå dina trädgårdsplaner. Det låter som goda planer. Lycka till! Jag skulle gärna vilja ha bänken som kom med huset, den är så fin tycker jag!

  Kram Tamara

  SvaraRadera