måndag 13 februari 2012

Vårvintersol & trädgårdsplaner

Idag blir det bilder på bästa platserna i trädgården just nu. Först ett flygfoto på baksidan med bänken och växthuset. Jag som oftast har lite bråttom när jag trädgårderar tänkte faktiskt till lite här. Jag studerade noggrant när och var solen först dök upp på husets baksida på vårvintern. Och precis där placerade vi växthuset och framför det bänken. Bänken som kom med huset och som är rätt så skraltig men ändå rätt snygg. Där är det härligt att sitta fina dagar som vi haft nu. Det kan bli lite blåsigt om ryggen och gillar man inte det så kan man alltid...


...flytta över till altanen på framsidan av huset. Söderläge och vindstilla. Kan det bli bättre? Ja, det kan det faktiskt. Här har vi lite insynsproblem. Inte så farligt på altanen, men en och annan buske skulle inte skada. Och går man ut i trädgården så är det full insyn och utsyn åt alla håll och kanter. Totalt omysigt. Här måste till krafttag. Här måste vi använda stora spaden. Peka med hela handen osv. Det första vi skall göra så fort tjälen släppt är att sätta upp en spaljévägg mot gatan. Det är även tänkt att spaljén skall fortsätta i vinkel mot grannen. Och så lite fina klätterväxter och annat framför den. Där får också gärna finnas en lejonfontän och lite snygga gräs.

När man sitter här så vill man ju gärna ha något fint att vila ögonen på. Hemma hos oss får man vila ögonen på soptunnor, cyklar och annat skrot som samlas i den fula carporten. Där är planen att sätta upp träribbor på en del av den fula carporten. Så blir både vi och grannarna glada. Vissa klagar lite på att man då inte kan köra in bilen i carporten om man skulle vilja det. Men det kan vi ju inte ändå för där är fullt med soptunnor, cyklar och annat skrot.

Nu måste jag planera lite mera känner jag...


Ha´en skön vecka!

5 kommentarer:

 1. Det kommer nog att bli jättebra. Visst är det kul att planera och tänka ut saker och ting! Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Och grannen mitt i mot tycker också det :) Det är så trevligt att se hur trädgården vi ser från köksfönstret utvecklas och blir finare varje år utan att vi behöver göra något själv. Win-win. (Och du, den carporten har väl aldrig sett en bil?)

  SvaraRadera
 3. Haha, nej det är inte många gånger vi orkat knöla in bilen i carporten. :-)

  Och du, kanske vi skulle börja ta betalt för er trädgårdsutsikt? Tio kr titten eller så? ;-)

  /Mia

  SvaraRadera
 4. Du verkar ha framtiden utstakad! Du får gå med termometer så du vet exakt när tjälen släpper och du ska kavla upp ärmarna, ta i med hårdhandskarna och få jobbet gjort. (Som om du behöver fler synonymer... ;-))
  Det ska bli spännande att följa utvecklingen!
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 5. Vi har åxå problem med insyn i hela trädgården,så jag har planterat snabbväxande buskar så att det ska bli lite lummigt
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera