lördag 17 mars 2012

Ätbart

Gissa vad vi skall få till middag? Det här ärtskottsexperimentet gick ju lysande. Mindre än två veckor efter att jag petat ned ärtorna i en kruka kan vi nu äta av skotten. Och dom är goda! :-)
Kände att jag ville experimentera lite mer så jag har för första gången provat att så plocksallat och rädisa i krukor ute i kallväxthuset. Det kan vara lite tidigt, men går det så går det. Jag är som så många andra i år väldigt inne på att odla ätbart. Tomater och chili har grott och dom första plantorna är omskolade. I år blir det några säkra kort och ett par nyheter. Alltid lika kul att testa något nytt.

Idag tänkte jag bl.a. så klockranka. Jag har haft klockranka tidigare men aldrig lyckats få den att blomma. Men skam den som ger sig. Kanske den trivs bättre i växthuset? Tips mottages tacksamt!

Allt gott!

4 kommentarer:

 1. Mmmm! Ser gott och fräscht ut. Har också sått sallad i kallväxthuset och ruccola. Inga tips om klockrankan tyvärr.Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Men så gott det ser ut och så enkelt det verkar! Det här kan jag prova tror jag.
  Hälsningar Annica

  SvaraRadera
 3. Ett tips att ta efter som inte tar lång tid innan man kan "skörd"! Ser riktigt gott (och väldigt nyttigt) ut.

  Hur går det för dina jätteverbena? Hoppas det går bra, men av mina har inte en enda liten grodd visat sig *surar* Är ju nybörjare på frösådd så jag tar gärna emot alla tips...

  SvaraRadera
 4. Ser inte till någon jätteverbena än. Den tjurar. :-(
  Det gick ju så bra förra året. Kanske får slänga in krukan i kylen ett tag...

  /Mia

  SvaraRadera