måndag 5 mars 2012

Odlingsstart!

Tillbaka efter en härlig vecka med skidåkning i fjällen. Sol, blå himmel och plusgrader i stort sett hela veckan. Korvgrillning, varm choklad, våfflor, barn med rosiga kinder. Inte dumt alls. :-)


Det måste ändå ha varit traumatiskt för mig att lämna trädgården en vecka. Jag drömde en natt att jag gick ut i vår trädgård och det var redan full sommar. Och jag hade helt glömt bort trädgården! Ogräs och risiga gamla växter överallt. Öppnade växthuset och det var tomt! Inga tomater, ingen gurka, ingenting. Jag hade inte sått ett enda frö! Jag hade missat en hel växtsäsong! Fatta vilken mardröm... ;-)

Nu kan jag i alla fall andas lugnt för idag kom de första fröerna ner i jorden. Börjar med tomat, chili, physalis, paprika, jätteverbena och narcisstobak. Äntligen får man gå och glutta på miniväxthuset igen och spana efter de första små gröna bladen.

I den lilla terrakottakrukan har jag petat ned gula ärtor. Inspirerad av Alys Fowler i Den njutbara trädgården. Hoppas på att kunna skörda goda ärtskott om några veckor.

Ha´en skön vecka!


3 kommentarer:

 1. DET kallar jag för en mardröm - jag får rysningar bara av att läsa om alla hemskheter :-D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Usch! Vilken hemsk dröm tur att det inte var på riktigt! Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Haha. Skrattar gott (inte rått). Förstår att det var en riktig mardröm, men det var kul att läsa om den... ;)

  Gillar din nya header förresten!

  Kram

  SvaraRadera