söndag 15 april 2012

Crazy day

Vilken konstig dag det har varit. Det händer inte så ofta att jag skottar snö och planterar perenner på samma dag. Typ aldrig. När vi vaknade var det fortfarande vinter. Nattens fyra minusgrader hade bevarat snötäcket oroväckande bra.


Skottade bort lite snö från altanen på framsidan så vi kunde komma fram till soffan i soliga hörnet. Tänkte att vi kunde väl i alla fall få sitta lite i solen om det nu skulle envisas med att vara vinter även idag.
 

Stackars gräslöken...
 

Men rätt som det var så var det snöfritt, soligt och härligt längst bort i trädgården på baksidan. Så bra att det var just här jag hade en nytt litet projekt på gång. Den här ganska så fula boden skall döljas bakom ett hav av vita växter. Är planen. Ny stenkant skall också läggas runt landet. Jag hann nästan klart idag. Gjorde en paus för fika i växthuset. Med dörren på vid gavel för nu blir det varmt där inne. -Ja, men nu blev det ju vår igen. Då kan du snickra ihop den där odlingslådan vi skall ha där, sade jag glatt till maken och pekade på det fula komposthörnet bredvid den ganska så fula boden. -Skulle inte tro det, sade maken, och pekade åt andra hållet. På brädhögen som låg vid huset under en stor snöhög. Hade glömt bort att vi har vinter i halva trädgården idag...

Vågar man hoppas på snöfritt imorgon?


3 kommentarer:

 1. Verkligen en konstig dag med både vinter och vår på en gång. Säga vad man vill om snö i april men det ser väldigt vackert ut med alla de lila krokusarna som sticker upp ur det kalla vita.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Wow vilken snygg bild på krokusarna!

  Ha det gott //ULrika

  SvaraRadera
 3. Märkligt (och trist) är det med vädret...

  Jag gillar din bod som den är! Söt. Men den kommer så klart bli ännu finare med en massa vitt framför.

  Tamara

  SvaraRadera