fredag 20 april 2012

Nya kompisar

Nej, men nu känns det ju inte riktigt rättvist! Skall vi få snöstorm igen?! Kan inte någon annan del av landet ta den idag? Vi kan väl dela på sk*tvädret? Det är tur att vi hade så fint väder igår. Och att jag var ledig och kunde få lite gjort ute i trädgården. Idag blir det en innedag. Med neddragna persienner. 


Jag får sitta inne och glädjas åt de nya kompisarna vi har fått i trädgården. Jag hade en sådan härlig dag på plantskolan för en tid sedan. Hittade tre fina buskar som fick följa med hem. Här ovanför (på bilden lånad från Allers Trädgård nr 3) ser ni rödbladig perukbuske. Så fin! Jag hoppas den kommer att överleva vintrarna här. Zon 1-2 står det på vissa ställen. Zon 1-3 på andra. Jag väljer att tro på det sistnämnda. :-) Det limefärgade sällskapet hos oss blir jättedaggkåpa och dom vita blommorna får skogsklematis "Paul Farges"stå för.


Syrén "Beauty of Moscow". Har ni sett något snyggare?! Bilden har jag lånat från bloggen Moas Flora. Syrénen har jag planterat i en stor kruka som står på altanen. Hoppas den kommer att trivas där. Den tredje kompisen var inte helt planerad. En prakthäggmispel. Men den skall ju växa fort och det tycker vi om. Vi som jobbar på en lummigare och mer insynsskyddad trädgård. Häggmispeln är dessutom lite som ett Kinderegg. Tre saker i ett. Fin vårblomning, bär som både vi och fåglarna gillar och sist men inte minst-en vacker höstfärg.

Nu känns det redan mycket bättre. :-)

Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Vilka snyggingar du fick med dig hem från planstskolan. Det där med kindereggseffekten är verkligen receptet för en toppenväxt. Man får allt i ett. Vad mer kan man begära? Ja, det är väl det där med snön då...:-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Verkligen inte rättvist med snö igen, håller med dig men jag vill INTE ha hit det. Det räcker så himla gott med spöregn o blåst.. *ler*. Fina saker du köpt.. du kommer att bli så nöjd med syren.. det är jag.. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 3. Usch ja, mer snö vill vi inte ha nu. Vi hade ett bakslag i norra Skåne i början av veckan, men nu i helgen har jag faktiskt jobbat i trädgården och tyckte att det kändes riktigt skönt ute.
  Hoppas våren kommer till dig också i veckan vi har framför oss.
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Tur man kan drömma sig bort genom att titta på vackra bilder! Riktigt tjusiga buskar du "fått" med dig hem. Håller tummarna för att alla klarar zon 3 utan problem.

  Hoppas också att snön försvunnit från er vid det här laget. Nu får det väl ändå vara slut? Själv var jag precis ute och grävde upp några överblommade blåsippor som jag ska ge bort. Så olika det kan vara...

  Ha det bra!
  Tamara

  SvaraRadera
 5. Vilka himla trevliga nya kompisar du har hittat:)

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera