lördag 19 maj 2012

Fint och fult

  
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Inte heller i trädgården. Den här rosa pärlhyacinten t.ex. Som såg så snygg ut på bilden. Tråkig tråkig tråkig. Blek rosa färg och pluttig blomma. Nej, den kan jag inte rekommendera. Då är mina vita som jag har på andra ställen i trädgården mycket vackrare.


Däremot så blev annat faktiskt bättre än förväntat. Runt katsuran som jag planterade förra hösten så grävde jag ned en hel del lökar. Tre tulpansorter blommar nu. Visst är dom ljuvliga?! Speciellt "Oviedo" längst till höger. Nu väntar vi på att den mörka "Queen of Night" och några andra sorter skall slå ut.


 
Något annat som är otroligt tråkigt är detta. Vårt äppelträd som för första gången skulle blomma verkar må dåligt. Blomman vissnar och flera knoppar är bruna. Vad är detta? Har googlat men inte hittat något som stämmer in. Ohyra, frostskada, för lite eller för mycket vatten? Vad är detta och vad skall jag göra? Någon som kan hjälpa?


Nu skall jag ut och fortsätta med det inte så skojiga trädgårdsarbetet. Gödsling och ogräsrensning. Först göra klart avenbokshäcken. Började binda upp och gödsla den igår. Uppbindningen blev lite sådär som ni kan se på bilden. Man tager vad man haver. Jag haver inga 2,5 meters stödpinnar. Skarvade pinnarna med silvertejp...

Imorgon får trädgården klara sig själv för då tar jag med familjen och åker in till Skansen. Skall bara njuta av alla blommor och gulliga små djur. Äta nybakade äppelmunkar från bageriet i stadskvarteren. Härligt!

Ha´en skön helg!
 


3 kommentarer:

 1. Vad tråkigt med äppelträdet. vet inte vad det kan vara tyvärr. Jag hade tänkt köpa rosa pärlhyacinter men ska kanske låta bli.. Skansen på våren är ju sååå fint. Ha en bra dag! Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Ovanligt med rosa pärlhyacinter. Trodde inte de fanns i den färgen. Synd att blommorna är så små, men de kanske växer till sig och blir större nästa vår?!

  Ha det gott i trädgården!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Haha. Silvertejp is da shit! Funkar till det mesta :)

  Är övertygad om att din kaosrabatt kommer att bli finfin när du tuktat den...

  Kram Tamara

  SvaraRadera