tisdag 22 maj 2012

Sillsallad & Mumier

Vilket väder vi har. Långhelgen som var tillbringades mestadels i trädgården. Var annars liksom? Men det krävdes en del mental förberedelse. Det var dags att ta tag i rabatten som till vardags går under namnet "kaosrabatten". Tänkte jag skulle få kalla den "vår vackra och genomtänkta perennrabatt" istället. Här har det petats ned lite av varje. I lite olika färger. Mycket gult. Men det fanns där från början försvarar jag mig med. Och det gula får faktiskt vara kvar. Däremot så rensade jag nog bort tvåtusen självsådda aklejor. Jag gillar aklejor, men det får ju finnas gränser.

Ormögat som smyger sig in runt planket från grannen är så söt. Härlig blå färg. Passar fint till det gula en dag som denna. Hade poliseskorter med kungligheter svischandes kring benen både på väg till och från jobbet idag. Hurra för lilla sessan! :-)


Det är ju så svårt att gräva upp plantor och slänga. Förutom akleja då. Den här ensamma narcissen (hur hamnade den där?) ser ju lite fånig ut, men den matchar bellisen så den får också bli kvar. Alunrot i två olika färger. Som inte passar ihop. Mängder med nedvissnade lökblast. Måste sluta sätta lökar i rabatterna. En växt här en växt där. Hur tänkte jag? Någon som tror att jag hann klart med rabatten? Jag får fortsätta nästa helg...

Om någon undrar vad jag pysslar med när jag inte är i trädgården så går det bra att klicka här. Om ni inte råkar blinka till på fel ställe så kan ni se mig i bakgrunden diskuterandes mumier med röntgensköterskan Lennart. Låter det spännande? Klicka på. Vill ni se och höra mer så missa inte Vetenskapsradion eller Vetenskapens Värld den närmaste tiden.

Ha´det gott!

1 kommentar:

  1. men vad synd att jag inte bor nära dig för jag älskar ju aklejor.. Kram Pia

    SvaraRadera