fredag 11 maj 2012

Vårblom och snickeri

Nu blommar vår vackra "Hally Jolivette". Det skall vi fira i helgen med en picknick i gräset. Rabarberpaj & glass. Inte så japanskt, men gott! :-)


Om förra året gick i häckplanterandets tecken så går det här året i snickrandets. Tycker vi har fått till ett bra samarbete, min man och jag. Jag planerar och ritar och han handlar virke och snickrar. Den här bamsiga lådan med spaljé är det senaste projektet. Här är det hopplöst att få ner spaden i marken pga stora träd och rötter så lådan fick bli djup. En tegelmur med murad odlingslåda hade kanske varit mer "stylish", men det kändes som ett lite för svårt projekt. Och träet kommer att få en finare färg med tiden.

 Funderar på att fylla lådan med perenner men jag vet inte riktigt vilka. En klätterhortensia satte jag i alla fall ner där idag. Jag får klura lite på det. I år får det nog bli sommarblommor istället. Vet inte riktigt var dom skulle bo annars. Sådde (som vanligt) lite mer än vi har plats för. Jag har narcisstobak, sommaraster, paradisblomster, rosenskära, jätteverbena och rosenhibiscus. Ett härligt gäng. Och vi slipper numera se det fula komposthörnet!


Eklövssallat i växthuset...............och i kökslandet.
1-0 till växthuset!


Och till sist några narcisser som blommar nu. Här den dubbla "Flower Drift".
 

Och här stjärnnarcissen "Lemon Beauty". Visst är dom söta?! Man har ju hört talas om galantofiler som är tokiga i snödroppar. Undrar om man kan vara narcissofil? ;-)

Ha´en skön helg!4 kommentarer:

 1. Låter som en bra arbetsordning:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Snygg låda/spaljé. Ha det bra! Pia

  SvaraRadera
 3. Vilken lyx att kunna samarbeta så med mannen! Med en sambo med tummen mitt i handen får jag minsann göra allt själv. Men man är ju bra på olika saker...

  Riktigt fin låda med spaljé. Och du lär nog inte få några problem att fylla den med skönt o grönt!

  Kram Tamara

  SvaraRadera