måndag 25 juni 2012

Liguster

 Guess what?! Det regnar hos oss idag. Häller ner. Men på Midsommarafton hade vi sol hela dagen. Och igår skvätte det bara lite då och då så då passade jag på att klippa ligusterhäcken på framsidan. Den mådde riktigt dåligt förra året efter en kall och snörik vinter med efterföljande snustorr vår och sommar. Regn var precis vad den behövde. Nu ser den riktigt bra ut. Även om den bitvis är lite ojämn. Den skruttiga soffan tänkte grannen köra till tippen. Den fick komma och bo hos oss istället. Med lite slipning och oljning/lasering så blir den nog fin igen.


 För något år sedan förlängde jag ligusterhäcken från gatan upp mot huset. Sist i raden hamnade en planta som redan då såg ut som lämplig kandidat till ett klot. I år grävde jag upp den och satte den i en pilkorg istället. Man vet ju inte hur länge man får ha kvar sina buxbomsklot. Snart kanske svampen är här hos oss också. Bäst att fixa reserver.


 Nu är jag ingen hejare på formklippning, men visst blev det ett klot?  :-)

Vi hörs!


1 kommentar:

  1. Vad bra det blev. Jag funderade just vad jag skulle köpa och formklippa till min China garden, det där vore kanske något. Tack för tipset! Kram pia

    SvaraRadera