fredag 15 juni 2012

Medelhavet i trädgården

Oj, nu var det längesedan jag skrev något här. Tiden räcker liksom inte alltid till. Men nu har jag sommarlov så jag hoppas på att kunna skriva lite flitigare och få mycket gjort i trädgården.  Idag blir det lite bilder från det jag kallar Medelhavsrabatten.  Isophäcken som ramar in är klippt och funkar väldigt bra som buxbomsersättning. Så bra att jag funderar på isophäck runt Katsuran också. Timjankudden blommar och stäppsalvian har precis börjat slå ut.


Något som också börjar slå ut är blåregnet. Har med spänning följt knopparnas utveckling. Dom blev längre och längre. Men hallå! Ser inte knopparna väldigt blå ut?! För att vara ett vitblommande blåregn. Vi får väl se hur det blir när den slår ut. Nu gör det ingenting om den skulle råka vara blå och inte vit. Blå funkar också. 


Perovskian överlevde vintern. Kul att se hur stor den blir i år. Har tagit några sticklingar. Rotar dom sig så kommer jag att sätta fler perovskia på den här sidan blåregnet. Timjankudden som gärna vill växa i hela rabatten får maka på sig lite. 

Nu skall jag kasta mig ut i trädgården. Idag är det full gas i trädgården som gäller. Imorgon skall det tydligen hällregna hela dagen och jag ligger efter i trädgårdsschemat...

Trevlig helg!


2 kommentarer: