onsdag 20 juni 2012

Rekord...

Jag läste i tidningen igår att vi slagit det gamla regnrekordet här i Stockholm. Blötaste juni på över 100 år. Ja, vad skall man säga om det? Kul att vara bäst på något... ;-)

Jag har i alla fall inte behövt vattna så mycket som förra året. Då fick vi inte en droppe regn på nästan hela sommaren. Ibland känner man sig lite motarbetad av vädergudarna...


Jättevallmo "Coral Reef" blommar så fint nu tillsammans med jättedaggkåpa. Allt regnande har gjort att den ligger lite ner i rabatten. Trots växtstödet jag i år kom ihåg att klämma dit. Får skaffa ett bättre till nästa år. Har idag påbörjat bygget av ett nytt luktärtsstöd. Bilder kommer när det är klart. Om det blir snyggt vill säga... ;-)


Årets första tomat! En "Sungold". Den åts med andakt för cirka en timme sedan.  Gurkskörden ser ut att bli fin i år också. Har mer än 20 gurkor på gång i växthuset. Härligt att kunna frossa i egenodlad och garanterat giftfri gurka.

Ha´det gott!


Ett stort välkommen till nya följare!5 kommentarer:

 1. Underbara vallmo bilder, kanske det är samma sort som jag har. Ska bli spännande att se luktärtstöden. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Den är så fin. Måste så den nästa år.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken kombo daggkåpan och Coral Reef är. Grymt snygg :)

  Jag har också satt luktviol i en rabatt. Det kanske inte var en hit förstår jag nu. Hmm...
  Nåja, din altanrabatt ser toppen ut nu iaf.

  Önskar dig en glad midsommarhelg!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. Å vackra bilder. Men är dina tomater redan färdiga? Jag förstår att jag bor på fel plats,
  søstra mi

  SvaraRadera
 5. loppislotta, jag bor 235 meter bort från "token" och inte är våra tomater färdiga inte. Långt ifrån!!

  SvaraRadera