tisdag 31 juli 2012

Hemma!

Hemma igen efter en härlig vecka på Åland. Många bad och mycket god mat blev det. Kan verkligen rekommendera ett besök på Degersand. Supermysigt ställe!


Hemma såg det alldeles utmärkt ut. Tack vare automatisk bevattning i växthuset och snälla grannar och vänner. Perovskian blommar för fullt nu. Tycker den är så fin med sina ljuslila spiror. Och isop funkar bra som inramning av Medelhavsrabatten. Jag har visserligen fått klippa den för tredje gången i sommar, men det kan jag stå ut med. Häcken är inte så stor så det går snabbt.
 

Stäppsalvian har blommat över och lavendeln har tagit vid. Nu väntar vi på att frilandshibiskusens knoppar skall slå ut. Jag är så glad att den överlevde vintern. Det är ju lite på gränsen här...
 

En annan som också fått knoppar är apelsinträdet. Trodde inte den skulle blomma i år, så det var en glad överraskning när vi kom hem. 

Imorgon får det bli lite avenboksklippning, men nu väntar TV-soffan. :-)

Ha´det gott!
1 kommentar:

  1. Åland! Härligt verkar det.
    Alltid kul att komma bort ett tag, men lika gott att komma hem igen tycker jag. Och speciellt när man, som du, har mycket fint att titta på. Här blommar också den stiliga perovskian.

    Kram Tamara
    PS En dag kvar att jobba sen har jag semester!!!

    SvaraRadera