onsdag 11 juli 2012

Sågat gräs

 Idag var det dags att ta itu med den stora klumpen Carex. Grävde upp den för flera veckor sedan men har inte hunnit (läs:orkat) ta hand om den. Har sprutat den med vatten nästan varje dag så den har överlevt i alla fall. Den hade blivit alldeles för stor och stod på fel ställe. Så kompakt så det enda sättet att dela den var med sågen.

 Nu har vi åtta fina plantor som skall sättas i den för tillfället icke-existerande rabatten på framsidan. Framför den planerade spaljéväggen. Tillsammans med fyra-fem miscanthusplantor. Hade en stor kopparmiscanthus som också stod på fel ställe. Redan delad och klar. Tillsammans med ett gäng irisar och ett litet vattenblänk tror jag det hela blir alla tajders.

Någon som redan nu är alla tajders är vår stjärnflocka. Köpte den på Åland förra året och nu blommar den för första gången. Snart dags för årets Ålandssemester. Undrar vad man kan hitta då? :-)

Ha´det gott!


7 kommentarer:

 1. Gräs är vackert och vad fin stjärnkocken är som du visar. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Stjärnflockan skall det ju såklart vara:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som ändå hade en stjärnkock att visa upp. ;-)

   Radera
 3. Stjärnflocka är ju sååå underbar. Fint med den ljusa varianten. Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Det var inte illa att få så många nya plantor efter en enda delning. Billigt och bra i vart fall!

  Gillar din honungros. Är sugen på en i ett av våra (levande) träd, men funderar på hur man kommer åt att beskära träden om rosen är där?! Vet du?

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet inte hur det funkar om man måste beskära trädet rosen klättrar i. Du får "goggla" på det. :-)

   /Mia

   Radera
 5. ja det va inte en liten "klump".. du fick ju många små plantor. Stjärnflocka är ju så fin..jag hade 2 st rosa..men båda frös bort i vintrast..skitt.. Ha en bra semester på Åland.

  SvaraRadera