måndag 20 augusti 2012

Medelhavsväxter i kruka

Nu blommar äntligen vårt apelsinträd igen! Har letat knoppar sedan i vintras och hade faktiskt gett upp. Nu funderar jag bara på om jag skall ta in trädet i vardagsrummet så jag får känna doften av apelsinblom. Känns lite fånigt att gå ut på altanen stup i kvarten och sticka näsan i blommorna... ;-)

Om ni som jag odlar Medelhavsväxter i kruka, och kanske inte riktigt vet hur ni skall ta hand om dom så kan jag tipsa om en kurs som kommer att hållas på Medelhavsmuseet i höst. Det är trädgårdsjournalisten Eva Rönnblom som under tre tisdagskvällar kommer att lära ut allt om hur man sköter om sina Medelhavsväxter. Länk med mer information hittar ni här. Jag tänker i alla fall inte missa kursen. Hoppas på att få tips om hur jag skall få mina frösådda citrusträd att blomma. Kanske ses vi där?!

Ha´ det gott!


5 kommentarer:

 1. HVIS DU VIL HAVE, AT BLOMSTEN SKAL UDVIKLE SIG TIL EN FRUGT, ER DET NOK EN GOD IDE AT LADE TRÆET STÅ UDE PÅ ALTANEN, SÅ BIERNE KAN GØRE DERES BESTØVNINGSARBEJDE.
  I ØVRIGT MENER JEG, AT CITRUSPLANTER HAR ABSOLUT BEDST AF AT VÆRE UDENDØRS OM SOMEREN FOR AT TRIVES, OG HVIS MAN GERNE SER, AT DE BLOMSTRER, SKAL DE HAVE DET KØLIGT OM VINTEREN.

  DET HAR JEG LÆST OG RETTET MIG EFTER MED MINE CITRONTRÆER, OG DE TRIVES FINT. DET ENE HAR FOR TIDEN FIRE FRUGTER, SOM ER BLEVET ET PAR CENTIMETER LANGE, SÅ NU TØR JEG OVERHOVEDET IKKE FLYTTE PÅ DET, FOR TÆNK HVIS DE FRUGTER FALDER AF!
  I FLORIDA I MIN OG MIN DATTERS HAVE TABTE CITRONTRÆET PLUDSELIG ALLE FRUGTERNE I SLUTNINGEN AF MAJ. MÅSKE VAR DET FOR VARMT? DEROVRE VAR DET PÅ DET TISPUNKT ALLEREDE 31 GR. BÅDE DAG OG NAT.

  HAPPY CITRUS GARDENING
  JYTTE
  WWW.DANISHKNITDESIGN.COM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, trädet får nog stå kvar ute. Jag får väl masa mig ut när jag vill känna doften. :-)

   Så trist att alla frukterna föll av på ditt citronträd...

   /Mia

   Radera
 2. Kul med citrusträd.
  Själv har jag ett citronträd sedan 16 år tillbaka. Varje år ställer jag det i växthuset när det blivit varmt. In kommer det till hösten. Ett år fick vi närmare 30 citroner, det var häftigt.
  Hoppas du får många frukter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så härligt med så många citroner! Jag har ett citronträd som nu är 10 år och det har ännu inte blommat. Kanske någon dag...

   /Mia

   Radera
 3. Grattis till blomningen!Mer ljuvlig doft får man leta efter.Jag väntar fortfarande på första blomman i min frösådda citrus.

  SvaraRadera