måndag 22 oktober 2012

Höstfärger

Vilka fina färger det är ute den här hösten.  I skogsdungen bakom vårt hus finns just nu alla nyanser av gult-orange-rött. 


Och på tomten lyser den nya prakthäggmispeln som en liten eld. Skall bli kul att se hur stor den blir nästa år.


 Blåbärsbuskarna är knallröda nu.


Arbetet med nya rabatten går långsamt framåt. Nu är i alla fall plantorna nedgrävda.  Dom skall kompletteras med antingen rödbladig alunrot eller hosta till våren. Annars är det mest prydnadsgräs här plus en rugge strandiris och två ligusterklot. Och så honungsrosen förstås. Jag har satt en till likadan bredvid. Hoppas på att dom båda så småningom skall täcka hela det döda trädet. En spaljévägg till skall upp när vi får tid. Hoppas att det blir nu i höst. Den skall stå bakom den stora svarta krukan. I den svarta krukan tänkte jag ha årstidsplanteringar. Nu i höst blir det en sockertoppsgran, murgröna och alunrot. Så får vi se vad det blir till våren. Men först skall jag lägga sten under krukan så den inte står direkt i jorden. 

Ha´ det gott!


2 kommentarer:

  1. Häggmispel känns som att jag bara måste hitta plats till. Vacker är den! Och vackert kommer det alldeles säkert att bli med honungsrosorna som klättrar i trädet vid nya rabatten. Gott jobbat!

    Vilken trevlig kurs du varit på förresten. Alltid kul att lära sig nya saker!

    Kram Tamara

    SvaraRadera
  2. Vid första anblicken såg det verkligen ut som om det var en eld du hade där i trädgården, tur att du hade förklarande text :))

    SvaraRadera