söndag 25 november 2012

Kan man få några veckor till innan första advent?

 Fler än vi som jobbat i trädgården idag? Så här sent på året brukar spadarna och trädgårdshandskarna vara undanlagda för länge sedan. Men har man inte hunnit med det man bestämt sig för att göra så är det bara att ge sig ut i gråvädret. Här ser ni maken skruva fast en av stolparna till spaljé nummer två på framsidan. Två stolpar fick vi dit idag. Hur många tror att vi hinner klart innan snön kommer?


 En av anledningarna till att spaljé nummer två inte står på plats är att när jag kom hem från Egypten så såg det ut så här i vårt vardagsrum. Jag tyckte det var en finfin idé att få ommålat när halva familjen var bortrest. Kändes inte så finfint att komma hem till det här faktiskt. Har tagit en stund att röja upp och få allt på plats igen. Extra lång tid tar det när man har lunginflammation...


Nu är det i alla fall städat och vi kan använda vårt vardagsrum igen. Underbart! Jag kan säga så här. Skall det målas om igen så får det målas runt bokhyllan. Aldrig att jag tömmer eller flyttar den igen! Ser ni förresten vad det är på TV-skärmen? Sjasade bort lillkillen som satt och tittade när jag skulle fota. ;-)


 Jag brukar inte pynta huset förrän till första advent. Är lite ensam om det tror jag. Men olivträdet har i alla fall fått sin ljusslinga. Resten får vänta till nästa helg. Allt har sin tid. Hur gammal är jag egentligen? Törs jag nämna att jag även gillar småkakor...


 Saltstenslyktorna jag köpte i Siwa lyser med ett så mysigt varmt sken. Tänder dom varje kväll och njuter av att rummet är i ordning och att vi äntligen är av med den fuuula gula tapeten. :-)

Ha´ en fortsatt bra helg!


8 kommentarer:

 1. Åhh vad fint du har. Sandstenslyktorna är ju underbara. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev, Mia-Fia! Kommer julen att gå i vitt och silver i år också? Kan inte fatta att det är advent nästa helg. Här är 35 grader och torrt. Ska ge mig ut på mossjakt i morgon. Vita liljor är redan inhandlade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har inte riktigt hunnit fundera över julpyntet än. Kan säkert bli lite vitt igen... :-)

   Känns jättekonstigt att ni har sommar nu. Här skall det komma snö imorgon säger dom, men jag undrar jag. Det har ösregnat hela dagen... :-(

   Kram/Mia

   Radera
 3. Ditt fina piano borde funnits på bilden. Finnes under trappen kanske? Och har TVn fått flytta fram igen? Hur som helst, det är kanonfint som vanligt och olivträdet är verkligen häftigt och sandstenlykorna är coola! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr fick inte pianot plats under trappan. Det har vi släpat in i lilla rummet, f.d. TV-rummet. Ja, TVn har fått flytta ut i vardagsrummet igen. Vi tröttnade på att sitta och trängas på rad i soffan och balansera tekopparna i knät. ;-)

   Kram/Mia

   Radera
 4. Det finns inget dåligt väder ;) Klart ni hinner få ner alla plintar i år! Fast ni kanske har fått snö nu? Då är det inte så käckt att gräva.

  Vilket härligt och stort vardagsrum ni har! Kan tro att du är nöjd :)

  Och så fint med slingan i olivträdet. Har du några knep för att få det att klara sig inomhus?

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är skönt att ha ett stort rum där många får plats.

   Olivträdet står bara inne några månader på hösten. När det är dags för julgran så får trädet flytta ut i förrådet till de andra Medelhavsväxterna. Där är det svalt och växterna får extra ljus.

   Men när vi bodde i lägenhet i stan så stod olivträdet inne hela vintern. Den tappade rätt mycket blad, men den överlevde. Dom är rätt tuffa.

   Och nu har vi snö! Så vi får se hur det går med spaljébygget...

   /Mia

   Radera