fredag 4 januari 2013

Nytt år!


 Äntligen fick vi en dag med sol! Så härligt efter alla grå och mörka dagar. Det har regnat och töat här så nu är det inte så mycket snö kvar. Tyvärr. Hade tänkt åka skidor nu när allt julstök är över. Men det är ju också skönt att snötäcket minskat. Fick lite vårkänslor idag när jag var ute i trädgården. Nu har det vänt!


 Svårt ändå att förstå att det kommer att bli så här grönt och lummigt igen. Jag längtar!


Så fascinerande att det under snötäcket finns växter på gång. Här gulltörelns fina skott. På andra håll i trädgården tittar snödropparna redan upp. Och trädgårdsplaneringen har satt fart. Just nu går jag mest och funderar på vilket träd vi skall ha på framsidan av huset. Och hur jag skall möblera om i växthuset så jag får plats med ett planteringsbord. Kanske jag kan få lite tips om växthusinredning i årets julklappsbok, Claus Dalbys "Vis mig dit drivhus". 

Hoppas ni haft en skön jul. God fortsättning!

3 kommentarer:

 1. Vad härligt att börja se att det är på gång igen. Den boken önskade jag mig i julklapp, tyvärr fick jag den inte så jag funderar på om jag ska införskaffa den själv - tycker du den är köpvärd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla böcker med bilder från trädgård och växthus är köpvärda så här års. ;-)

   Skämt åsido så är det en jättefin bok med mycket inspirerande bilder. Det enda negativa är väl formatet. Den är lite väl stor och tung. Inget man läser i sängen direkt, utan snarare sittandes vid köksbordet.

   Du får fundera på den. :-)

   /Mia

   Radera
 2. Rullskidor kanske kan funka ;)

  Här kliar det också i trädgårdsfingrarna! Idag skiner solen, inte en snöflinga finns kvar, termometern visar plus fyra grader. Läge för årets första "tur" i trädgården idag?!?

  Önskar dig en GOD FORTSÄTTNING!
  Kram Tamara

  SvaraRadera