fredag 25 januari 2013

Trädgårdsplanering. Igen.


 Passade på att trampa och skotta upp lite former i trädgården igår. Jag blir ju liksom aldrig klar med framsidan av huset. Här är det fortfarande väldigt öppet åt alla håll och väldigt omysigt. Och eftersom jag inte har någon riktigt plan utan låter trädgården växa fram allt eftersom så tar det så lååång tid. Om ni klickar här så kan ni se ungefär hur jag vill ha det. Känns som ett ljusår bort ungefär...

Planen för året är att flytta på Katsuran och sätta ett enstammigt träd där istället. Förslag på vad emottages tacksamt. Söderläge och torrt. Runt trädet en klippt låg häck. Antagligen en Isophäck eftersom jag inte vågar köpa mer Buxbom. Utanför häcken en stenlagd gång som går ut i en böj (längst till höger i bild) med en häck av avenbok (?) runt. I den lilla parkeringsfickan skall det stå en bänk. Tanken är att man skall kunna sitta och gömma sig lite där. Någon som förstod något av detta svammel? ;-)

Medan jag fortsätter fundera över hur jag vill ha det i trädgården så njuter jag av det fina vädret vi har nu. Visserligen -18,5 i morse, vilket är ungefär 10 minusgrader för mycket, men så vackert.
Ha´en skön helg!


P.S. Ser just att detta inlägg passar rätt bra in på temat för "Blommig fredag" idag. Jag länkar upp mig. Vill ni läsa om andra trädgårdsdrömmar så kika in Bland rosor och bladlöss.11 kommentarer:

 1. Såklart det passar perfekt för Blooming Friday :)

  Visst är det verkligen vackert ute men vackrast när man är inne i värmen och kikar ut! För jag håller med om att det är för kallt! Men snart kommer våren och man kan ta tag i drömmarna på riktigt!

  SvaraRadera
 2. Vad praktiskt att trampa upp sina drömmar. Annars så svävar jag i alla fall lätt ut i det blå med mina drömmar.Jobba på i kallan så kommer du nog fram till hur du vill ha det.
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Bra sätt att använda snö på! Hm, ska bli kul att se vad det blir. :-)

  SvaraRadera
 4. Det är solklart! Förstår precis och bilderna är jättefina. Tror det kommer att bli kanon.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Passar perfekt in i temat. :) Vilka härliga bilder du hade länkat till sista bilden med tulpanerna o myskmadran var ju bara himelsk.
  Ha en finfin helg!
  Hälsar,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Det är kul att fundera och planera, allt blir inte som man tänkt men det är underbart att få drömma under resans gång:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 7. Klickade o tittade hur du skulle vilja ha det! Härliga drömmar i grönt! Kom att tänka på Gleditsia istället för Katsura. Luftig, ljus krona, vackert! Kolla zonen på det. Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korstörne har jag funderat på. Men jag tror tyvärr inte den funkar hos oss i zon 3. Speciellt "Sunburst" är snygg tycker jag.

   /Mia

   Radera
 8. Härliga drömmar ett måste för själen...=)
  Din kommer bli kanonfin...!!

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 9. Haha! Vi verkar göra precis på samma sätt - lite allteftersom så där... Vi kan väl kalla oss kreativa kaos-kreatörer? Det låter väl bra!

  Trädförslag är inte min starka sida, men en kopparlönn kanske? Vet iofs inte de trivs i ditt läge, men de är otroligt vackra.
  Ett annat tips. Istället för buxbom har jag köpt japansk järnek. Tycker de funkar bra som ersättare. Växer relativt fort gör de oxå. Iaf här.

  Tror absolut att dina planer kommer bli kalasfina! :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kopparlönn skulle kunna funka. Den är fin. Japansk järnek har jag läst om. Kul att höra att någon provat och att det funkar. Jag kanske skulle testa den...

   /Mia

   Radera