söndag 3 februari 2013

Det rör på sig...

 ...ute i förrådet. Eller jag menar i Orangeriet. Växterna som övervintrar där har börjat få nya blad. Har två stora Nerium Oleander som tyvärr vägrade blomma förra året. Hoppas dom är på bättre humör i år.


 Lejongapsrankan har fått flytta in i vardagsrummet nu. Den är en favorit på våren. Den kommer igång tidigt, har ljust gröna blad och får söta rosa blommor. Brukar binda upp rankorna på en ställning men i år har den fått en ampel och rankorna får hänga nedåt istället. Får se hur det blir...


 Olivträdet och citrusträden ser ut att må bra. Och i krukan med Agapanthus sticker det nu upp gröna små blad. 


Doftpelargonen "Fragrans" ser ut att längta ut där den sträcker sig mot fönstret. Den får vänta länge till, men snart så är det dags för ny jord och flytt in i vardagsrummet i alla fall.

Alla dessa växter inklämda bland gamla möbler, lådor, verktyg och annat skrot. Ni som hängt med vet att jag länge drömt om ett riktigt orangerie. Och, jag vågar nästan inte skriva detta, men det kanske kanske är på gång! Vi skall bygga om en del av vårt hus och hade besök av en arkitekt i veckan. Och hon sade att det borde inte vara några problem med att få plats med ett litet orangerie i ena änden! Ett riktigt orangerie! Utan skräp. Förutom rostigt fint loppis-skräp då. Nu är det långt kvar och vi måste ju få bygglov och så. Men ändå. I´m in heaven!  :-)2 kommentarer:

  1. Härligt med växtkraften. Ingenting är så härligt som när det gror och växer. Hopp om liv. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. "borde inte vara något problem". Det betyder väl inget annat än att det är klappat och klart. Stort grattis!

    Kul att ditt olivträd ser ut att ha klarat sig. I går såg jag att min "vintertäckning" hade blåst bort (de står halvt utomhus - typ). Olivträden ser stendöda ut. Suck, vad trist...

    Kram Tamara

    SvaraRadera