onsdag 13 mars 2013

Gaahhh!!!

När skall det egentligen bli vår? Iskylan fortsätter med minusgrader både natt och dag. Och skall hålla i sig hela mars ut. Krukorna med vårblommor får mest stå inne i förrådet. Och snötäcket ligger tjockt i trädgården. Igår kom det mer snö till och med. Känner att mitt glada vårskrik håller på att gå över i ett helt annat slags skrik. Typ tvångströja nästa. Jag blir galen!!!


 Men men. Man får försöka fokusera på det som är kul. Finbesök i fågelmatartornet till exempel. Imorse så satt det två stora hackspettar där och åt. En av dom skrämde jag bort med kameran. Den andra var alldeles för hungrig för att bry sig om vad som hände på andra sidan den smutsiga fönsterrutan.


 Och så är det ju både tomater, chili och paprika på gång. Och det är alltid lika kul när de första sådderna tittar upp. I år provar jag lite nya sorter. Bl.a. chili "Hungarian Hot Wax", paprika "Friggitello" och busktomat "Bloody Butcher". Känn på det namnet!  ;-)


 Penséer piggar också upp i väntan på vårvärmen. Kan inte få nog. Här ett nytt gäng som alldeles strax skall få komma ner i en kruka.

Något som verkligen piggade upp i lördags var ett besök på Friends Arena för att se Melodifestivalen. En födelsedagspresent till nyblivna 12-åringen. Kan verkligen rekommendera det till nästa år. Så kul att se det på riktigt och härlig stämning i arenan. Att tillsammans med 27 000 andra sjunga "Främling" med Carola var häftigt. Bästa födelsedagspresent jag någonsin gett till någon. :-)

Nu håller vi tummarna för att meteorologerna har fel och att värmen kommer redan imorgon!


2 kommentarer:

 1. Även om jag inte är någon stor fan av Mellon hade jag tyckte det varit hur kul som helst att se det live. Förstår att det gav mersmak. Nästa år kanske du ska vara med själv. Som deltagare alltså ;)

  Ja, du. Någon har haft lite otur när den "gjorde vår"... Här har vi också snö idag. Vad är det som händer? Delar ditt tvångströjeskrik!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Ja våren låter vänta på sig...men den som väntar på något gott ;)
  Förstår att det var kul att se live!
  Fin helg till er!
  Sussi

  SvaraRadera