torsdag 25 april 2013

Vår i trädgården

 Hej hopp! Blir inte mycket skrivet här på bloggen. Men jag njöt i fulla drag av helgen som gick. Jag försvann ut i trädgården på lördag morgon och kom in söndag kväll. Typ. Helt underbart. Planterade  vårblommor och klippte ned lite gammalt. Jättekrukan står nu på plats i nya rabatten. Det blev inte kullersten under utan brickan till eldkorgen fylld med grus. Snyggt tycker jag. Och enkelt. Nu skall det bara fyllas på med jord runtom så man slipper se markduken.
Tanken är att den uppstammade tujan skall bo i krukan året om, men få nya kompisar runt fötterna beroende på årstid. Nu blev det penséer och två sorters murgröna. Och bakom det hela skall det stå en spaljévägg...


 En lila krokuspöl under schersminen. Prydnadskörsbäret i bakgrunden har fina knoppar. Den blommade för fullt 2:a maj förra året. Undrar när det blir i år?


Samma tid blommade också alla narcisser för fullt. Snart så...

Nu väntar fyra dagars jobb och sedan två lediga dagar. Då är det dags att skura växthuset och flytta ut tomatplantorna. Det hanns inte med i helgen som var. Ser ut som att det kan bli schysst trädgårdsväder då med. I like!

Ha´det gott!

5 kommentarer:

 1. Jag håller med. Det blev riktigt snyggt med jättekrukan. Gillar också din krokuspöl. Känns som nåt man vill härma...

  Schysst trädgårdsväder önskas här också! Ser lovande ut :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Jag provade jättekruka med perenn och annueller i Rödeby. Var ett helsicke att byta annueller pga rotsystemen. Gräv ner hela krukor runtom perennen och plantera i dem. Fast det kanske du redan har gjort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej så smart var jag ju inte... ;-)

   Får tänka på det när det är dags att byta penséerna mot något annat.

   /Mia

   Radera
 3. Hej Mia! Tittar ofta in på din trevliga blogg!
  När du ställer ut dina plantor i växthuset, använder du frostvakt också eller funkar det ändå om det är nån minusgrad ute på nätterna? Hälsningar Anna-Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej!

   Kul att du tittar in! Nej, minusgrader gillar dom inte. Speciellt inte tomaterna,så det får bli fläkt och frostvakt. Hoppas på att det snart blir lite varmt. Riktigt ruggigt och blåsigt idag.

   Trevlig Valborg! :-)

   /Mia

   Radera