onsdag 1 maj 2013

Inflyttat i växthuset!

 Så, nu är äntligen växthuset igång för säsongen! Känns jättebra. Och vad mycket plats vi fick i vardagsrummet...  ;-)


 Först med att flytta in var tomatplantor, chili och paprika. Sedan kom ett gäng Medelhavsväxter som får mellanlanda i växthuset innan dom får komma ut i trädgården. Citron, grape, apelsin, kaffirlime, Afrikas blå lilja och Nerium Oleander. In flyttade också Kejsarträdet (som ser lite klen ut efter vintern, men den hämtar sig nog) och en stor kruka där Kanna börjar titta upp. Luktärtor i sina rootrainers och en pelargon får stå på planeringsbordet. Som jag faktiskt använde som planteringsbord i helgen. Väldigt skönt att kunna stå rak i ryggen och jobba.


 Olivträdet har varit ute på altanen och luftat sig en stund idag. Nu står det i vardagsrummet. Får väl rulla det lite ut och in nu ett tag även om det är rätt tåligt.


På altanen står också syrénen "Beauty of Moscow" som jag köpte förra året.  Och kolla! I år får jag se den blomma för första gången! :-)


Penséer i olika form och färg står i krukor lite överallt här hemma i år. En fördel (eller nackdel, beroende på vem i familjen man frågar...) med att jobba med växtförsäljning...
 

 Det finns ju så mycket fint man bara måste ha! 

Hoppas ni haft en skön Valborgshelg! Här blev det både brasa med körsång och fyrverkeri + födelsedagskalas och en massa trädgårdsarbete. Alldeles perfekt med andra ord.  :-)

Ha´ det gott!1 kommentar:

  1. Underbart med växthus. Fina bilder du visar. Ett olivträd står på önskelistan, men mina bara dör. Kraaam Pia

    SvaraRadera