söndag 28 juli 2013

Ätbart

 Idag har vi en riktigt mysig hemmadag 12-åringen och jag. Skrotar omkring här hemma medan lillebror och U åker karuseller och äter sockervadd inne i stan. Lite fläkt och lagom varmt till skillnad från igår när det var så varmt och kvavt att jag helt gick i baklås. Vinbären är nu plockade och det blev hela 8 dl svarta vinbär och 9 dl röda. Klart bättre än förra året då vi lyckades skrapa ihop 4 dl röda och bara några enstaka svarta. :-)


 Skall erkänna att matlagning inte är min grej. Men odla och äta grönsaker det är min grej! Så härligt att kunna få ihop en stor sallad på bara sånt man odlat själv.
 

 Morötter kör vi i tre olika kulörer i år. Känner ingen direkt skillnad i smak, men killarna tycker det är kul att tävla om vem som får ihop mest poäng i morotsslantar. Olika många poäng beroende på färg. ;-)


 Jag tycker det är allra godast att bara äta grönsakerna som dom är. Men ibland vill man ju testa något nytt. Fick tips av våra vänner R&H att smörsteka sockerärtor och sedan strö över lite parmesanost. Jättegott! Något vi testade igår kväll var att halvera chilifrukter, fylla med fetaost och slänga på grillen. Hungarian Hot Wax som är en mild chili blev supergod. Testade med Jalapeno också...Gaahh, ont i munnen! Den får vi nog göra något annat med. Tar gärna emot tips...

Ser fram emot det utlovade regnet som är på ingång! Önskar mig ett riktigt sommaråskväder med mycket regn, blixtar och dunder. Tack!




5 kommentarer:

 1. Vad härligt med egenodlat,jag skördar tomat och gurka, bären är kvar i buskarna, än så länge, det blev lite rabarbersaft idag, Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. Visst känner man en viss stolthet när man skördar. Kul med olika färger på morötterna. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Det där om att gå i baklås tänker jag sno av dig. Vilket attans bra uttryck! Precis så har jag känt mig i värmen som varit, men idag tokregnar det här. Villken lycka va? Det behöver ju inte stanna här för evigt. Men idag och imorgon passar väl bra.

  Gottigottgott med egenodlat. Morötter i olika färger har jag också men jag håller med, det är ingen större skillnad i smak på dem.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Den där salladen hade jag gärna tuggat i mig...och nu har jag varit till Åkersberga växtförsäljning också.Man behöver se nytt ibland. Det blev ett skåp med hem!Och några växter förstås :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du åkte till Växtförsäljningen! Och att du hittade lite att ta med hem. Det är ett farligt ställe... ;-)

   /Mia

   Radera