torsdag 4 juli 2013

Lummigt eller fult?

 Den här rabatten på vår baksida brukar gå under benämningen kaosrabatten. Här växer sådant som stod här när vi flyttade in plus diverse växter jag knölat ned för att jag inte visste var jag skulle göra av dom. Blir oftast inte så bra då...

Men den börjar så sakteliga ta sig tycker jag. Häromdagen när jag tittade till på den tyckte jag nästan att den var lite snygg. Lite sådär vild och snyggt lummig. Men det finns fortfarande saker att ta itu med. Bellisen passar färgmässigt inte in. Och det gör heller inte den gula dagliljan. Dom får flytta. Och vad är det där i mitten som står upp? En pelarschersmin? ;-) Nej, ett försök till att göra något av den alltför stora schersminbusken. Den nya avenbokshäcken behöver få lite utrymme att växa till sig. Busken får nog också flytta. Om någon orkar gräva upp den...

 Ser nu att gräsmattan inte ser så snygg ut heller. Byggnadsställningen längst bort är i alla fall inte kvar. Renoveringen av takkupan är nästan klar. Om nu inte hantverkarna försvinner igen. Suck...


 Ett litet spontaninköp har fått flytta in i rabatten. Såg en så snygg Austinros i en tidning och vips så hade jag beställt den av Rainer på jobbet. Susan Williams-Ellis. Hade kunnat köpa den bara för namnet. ;-) Tog ett tag innan jag visste var den skulle stå. Men den blir snygg mellan lavendel och jättedaggkåpa.


 Mer lavendel får det nog bli.

 
Jättedaggkåpa har jag på flera ställen i trädgården. Den är supersnygg tycker jag.


Supersnygg är också stjärnflockan som jag har i både vitt och rosa. Den vita är en "Star of Billion" och den rosa i bakgrunden grävde min vän Ulrica upp i sin trädgård.

Nu lunch och sedan ut i trädgården. Är nästan färdig med klippning av liguster. Bara den lilla bersån kvar...


3 kommentarer:

 1. Jag tycker det var fint! Men så är jag ju en älskare av rufsrabatter, som jag kallar dom. En del skulle säkert kalla dom kaosrabatter ;-) /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag tycker din kaosrabatt är fin! Olika höjd, form och färg på växterna. Kan inte bli bättre. Och kul att det dök upp några dubbla vallmo. Stephanie tyckte det var konstigt att de var så "tjuriga", för i hennes trädgård växer de som ogräs.

  SvaraRadera
 3. Lummigt och snyggt tycker jag! Dessutom har jag alla växter du räknar upp så det kan ju vara en anledning :)
  Fast den söta rosen har jag inte hört talas om tidigare, men jag kan tänka mig att det blir fint tillsammans med lavendel och daggkåpa. Apropå daggkåpa - dags att klippa ner den nu. Jobb, jobb. Bara jobb ;)

  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera