fredag 30 augusti 2013

En blå ängel

Nu ser det faktiskt ut som att den lååånga sommaren är över. Det börjar se lite ledset ut i både trädgård och växthus och katsuran har fått höstfärger. Känns lite vemodigt. Då är det härligt att det fortfarande finns växter som blommar i vår trädgård. Den här klematisen ser jag varje morgon jag drar upp rullgardinen. Ljuvligt!

"Blekitny Aniol" eller "Blue Angel" heter den här. Hittade den helt otippat, och väldigt billigt på Willys Hemma. Den mådde riktigt dåligt i somras och var halvvägs ned i komposten när jag ångrade mig. Och det var väl tur! Finast i trädgården just nu.

 Snygg till och med på baksidan. :-)

  Ja, nu börjar det kännas lite höstigt. Det har faktiskt regnat här igår och idag. Det var väldigt länge sedan. Det har varit en extremt torr sommar här i Mälardalen. Typ inget regn alls. Jag har vattnat och vattnat. Och vattnat lite till. Väldigt trött på att vattna kan jag säga. Och förra sommaren slog vi något slags regnrekord här. Vad har hänt med "Landet Lagom"? Kör vi inte alls med "lagom" längre? Skall bli lite spännande att se vad vi får för vinter i år...

Ha´en skön helg!


4 kommentarer:

  1. Håller med! Skåne här , och också jag är VÄLDIGT trött på att vattna//Annica

    SvaraRadera
  2. Här skiner solen idag. Igen! Som alla dagar denna sommar. Lite så känns det faktiskt...

    Vilken söt klematis. Den ser ut att trivas förträffligt på ställningen. Visst är det toppen med "billig-fynd" på matbutiker? Köpte själv två halvrisiga klematis på Netto för inga pengar alls. De har klarat sig bra, Visserligen inte alls så frodig och fin som din, men det kommer ju en säsong nästa år också.

    Kram Tamara

    SvaraRadera