onsdag 7 augusti 2013

Semesterseg

 Så seg man blir av att vara ledig länge. Jag som brukar spruta ur mig idéer för hem och trädgård och beta av to-do-listan i en rasande fart gör nu nästan ingenting. Hasar mest omkring. Men det är kanske det man skall göra på sommaren. :-)

Något vi faktiskt har orkat fixa i sommar är (håll i hatten!), spaljé nummer två! Otippat...


 Och det blev ju riktigt bra. Nu skall det bara växa till sig lite i rabatten. Jättekrukan med säsongsväxter tycker jag funkar bra också. Det blir en liten färgklick i allt det gröna. I förgrunden vår katsura med en ny liten krans av japansk järnek runt. Vågade inte riktigt köpa buxbom... På våren blommar tulpaner runt trädet, och det är fint då, men blir supertråkigt när dom blommat över. Vill sätta någon perenn mellan lökarna som kan blomma senare på sommaren. Men vad? Tar gärna emot förslag. Torrt och soligt läge...


 Kompletterade gräsen med hosta, murgröna (som skall klättra på spaljén) och ett litet vattenblänk. Sittstenen i skålen funkar bra för badsugna småfåglar. :-)


 Strandirisen var så fin när den blommade. Hoppas den blir ännu större till nästa år.


 
Här en bild från tidigare i sommar när honungsrosen blommade. Den har fått en kompis vid sidan och tillsammans kommer dom att så småningom helt täcka mellanrummet mellan de båda spaljéväggarna. Det blev lite lagom insynsskyddande som vi tänkt. Ville inte riktigt planka in oss helt. Det skall bli en stenkant runt hela rabatten också. Och det skall planteras lite marktäckare. Men det får vänta tills sommarmooden har gått över. ;-)

Allt gott!

2 kommentarer:

 1. Lila eller vit lavendel kanske? Eller en av mina favoriter, kantnepeta. Blommar hela sommaren om man klipper ner den en gång. Många tycker den är ett ogräs, men jag gillar sånt som håller sig fint länge. Lättskött...

  Så fint det blir. Gillar att ni inte har plank hela vägen utan växter i hörnet. Snyggt!
  Och visst är det kul med fågelbad? Jag är som en pensionär och kan sitta och kolla in småfåglar hur länge som helst. Haha!

  Sommarmood är ett måste. Du kan ju inte vara på tå alltid.

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Fint du har fått det, Mia!

  SvaraRadera