måndag 28 oktober 2013

Goda nyheter? Jajjamännsann!!!

 Nu är äntligen den lååånga väntan över! Igår var jag nere i Småland igen och skrev köpekontrakt på huset som jag längtat efter så länge. Omtumlande. Jag säger som Prins Daniel: Mina känslor är all over the place. ;-)


 Huset tillhörde en gång i tiden min gammelmorfar Anders. Här står han på kökstrappan med sina döttrar Sigrid och Elsa. Vet inte när kortet togs, men det måste vara någon gång mellan 1944 och 1952. Anders köpte huset när han blev änkeman 1944 och bodde där med Sigrid som var "hemmadotter". När Anders gått bort och Elsa blivit änka så flyttade Elsa in i huset och bodde där tillsammans med Sigrid. Många minnen i dom väggarna. Och se så fin träpanel som finns under dom fula eternitplattorna...


 Huset är i riktigt dåligt skick och det kommer att ta lång tid att få det fint igen. Både utsidan och insidan behöver renoveras och trädgården har vuxit igen. Här gick det en gång i tiden en grusgång från vägen fram till huset. Dom fina järngrindarna som har suttit i grindhålet hittade vi till min stora glädje i uthuset.


Man kan ju tycka att jag är helt galen som köper ett så skruttigt hus. Men jag tycker det skall bli så roligt att få göra det fint igen. Det kommer att ta tid, men vi har ingen brådska. Och titta på den här utsikten så kanske ni förstår... :-)


Tillträde 1 februari. Många månader på mig att planera köket, som blir det vi måste ta tag i först. Lindblomsgrön pärlspont, trägolv, kökssoffa och trasmattor. Lite så här:


Ni kommer att få höra mycket om det här huset. :-)

Allt gott!


7 kommentarer:

 1. Men så roligt! Jag förstår precis hur du känner och dina drömmar om ett Pettssonkök ska bli så himla kul att följa. Kraaaam och stort lycka till! / Pia

  SvaraRadera
 2. Jättegrattis! Det är något jag också drömmer om, att ges möjligheten att köpa ett släkthus. Hoppas februari rusar in i din värld :)

  SvaraRadera
 3. Stort GRATTIS! Vad roligt för dig. Lycka till med renoveringen.

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka! Grattis :)
  Visst kommer ni ha mycket jobb framför er men så häftigt att kunna ta över en släkt"gård" och få göra den till sin egen och ändå ha alla minnen kvar.
  Bra att ni väljer att renovera i gammal stil, det skulle vara skottpengar på de som väljer att göra på annat sätt. För hugaligen vilka konstigheter man sett under åren! Fast det är ju min alldeles egna personliga åsikt ;)

  Väntar med spänning på fortsättningen!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men titta där sitter ju min svåger!

   Radera
  2. Haha! Ja, det är väl så där gammal och sliten han kommer att se ut när vi är klara med renoveringen. ;-)

   /Mia

   Radera
 5. Inte tokigt alls! Man ska gå på magkänslan. Visst kommer det vara mindre kul att renovera ibland men tillfredställelsen när det går framåt är så skön. En tanke dock... ..lämna lite luft för och planera in pauser med annat innehåll. En lärdom efter att ha renoverat två hus :-)

  Kan du få 'Pettsonkänsla' i köket blir det ju helt fantastiskt.

  Ha en fin helg! /Carina

  SvaraRadera