onsdag 20 november 2013

Är det inte advent snart?

  Hemmadag med snuvig liten kille. Och äntligen blev det tid att gå ut en sväng i trädgården. Kunde konstatera att häcken runt köksträdgården växt på riktigt bra i år trots den torra sommaren. Och avenboken bildar en rostfärgad vägg mot grannen. Snyggt!


Snygg rimfrost på växterna också. Minusgrader och vitt ute imorse. Känns bra. Dags för lite snö och vinter nu tycker jag. Är sugen på att prova mina längdskidor. Och sugen på glögg och pepparkakor. ;-)


 Passade på att hänga upp adventstjärnan i växthuset när jag ändå var ute. Gjorde en stor stjärna av avklippta grenar från vår schersmin förra året. Den lyste fint ute i växthuset. Får se om jag kan vänta med att tända den till 1:a advent... ;-)


Det här med övervintring av rosmarin. Har provat allt. Inomhus, ute i rabatt och i förråd. Inget har funkat. I år provar jag att övervintra våra rosmarinbuskar i växthuset. Skall täcka dom med lite fiberduk också, men jag är tveksam. Men går det så går det. Vi håller tummarna!

Allt gott!


4 kommentarer:

  1. Åh, vad jag längtar till mina avenbokshäckar blir så fina. Det är så snyggt med det rostbruna! Nästa år kanske.

    Övervintringen. Läste någonstans att det viktigaste är att inte rötterna fryser så därför bör man skydda undersidan av krukan. Jag köpte frigolit på bygghandeln i år och hoppas att det ska fixa övervintringen.

    SvaraRadera