söndag 1 december 2013

Tänt vare här!


Har ilat runt som ett litet skållat troll här i helgen för att få hus och trädgård adventsfina. Nästa år skall jag ta en hel dag då jag i lugn och ro kan pyssla med det som nästan är det roligaste på hela året. Sätta upp ljusslingor i trädgården, pimpa krukor som skall stå ute och piffa med mossa och granris. Vill bara påpeka att jag inte har piffat den gamla resväskan på bilden. Granriset har bara hamnat där i väntan på det rätta stället. ;-)


I år blir det inget fågelmatstorn nära huset. Visade sig att jag förra vintern också matade trädgårdens små möss som bodde under snöhögarna på altanen. Jag vill i alla fall tro att det var små möss som norpade talgbollarna och inte den större släktingen. Ljusslingan satte jag istället runt buren där blågullet bor. Och talgbollarna hänger jag borta i äppelträdet...


Inne har det också piffats. Olivträdet har fått sin ljusslinga och mysfaktorn höjdes rejält i vardagsrummet. Så mycket det gör med lite ljus så här i mörkret. Hann med en sväng till blomsteraffären också och köpte hyacinter, en julstjärna och en amaryllis. Tazetterna som jag köpte för någon vecka sedan blommar redan och doftar jul.


Idag firades 1:a advent med julmarknad, glögg, pepparkakor och familjemys. Tittade på "Pulkapappa" med barnen som vanligt. Den tröttnar vi aldrig på. :-)

Trevlig 1:a Advent!

4 kommentarer:

 1. Så fint du har piffat och puffat. Ja tänk att det är lika skoj varje år att pynta hus och trädgård inför julen.

  SvaraRadera
 2. Och jag som trodde du ansträngt dig till max med resväskan ;)
  Så fint med säckväv(?) runt krukan. Kanske nåt att ta efter för en buxbom som står i kruka. Eller också kan man hoppas på plusgrader resten av vintern...

  Åhh. Jag älskade Sunes Jul när den gick på TV (bodde i studentkorridor då och vi alla såg den på morgnarna - mysigt)! Ska kolla in ditt klipp :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera