onsdag 19 februari 2014

Ny Egyptenutställning

 Nu är den äntligen klar!!! Den nya utställningen om Egypten på Medelhavsmuseet. Det har blivit en otroligt vacker, informativ och rolig utställning för alla åldrar. If I may say so... ;-)

Vi är ett stort gäng som alla har jobbat i 180 för att bli klara i tid. Imorgon pressvisning och på lördag kl. 12.00 öppnar utställningen för allmänheten. 


 Förutom alla vackra föremål från förhistorien ända in i medeltiden så har vi en pyramidvägg, ett tempel och en gravkammare i klass med Tutankhamons. Men den stora snackisen kommer kanske att bli "Mummy explorer". Ett virtuellt obduktionsbord där man kan undersöka vår mumie Neswaiu och alla hans lager från den yttersta kistan ända in till skelettet. Han har många fina amuletter instoppade bland linnelindorna kan jag avslöja...


 Finns mycket att se och upptäcka även för en trädgårdsnörd. Man får lära sig hur och vad man odlade i det gamla Egypten och vilka redskap som användes. Vi har krukor med gamla fröer och jättefina smycken och amuletter i form av olika blommor och frukter. 


Martin Widmark har skrivit den spännande berättelsen "Gravens Hemlighet" som är en dramatiserad audioguide. Ni kanske har sett den här bilden? Tycker den är jättefin och faktiskt är det såhär det ser ut nere i gravkammaren på museet. I utställningen får man också prova på att skriva med hieroglyfer och att klä och smycka sig som de gjorde i det gamla Egypten. På vår hemsida finns också pyssel och annat roligt för barnen. Man kan bl.a. ladda ned världen Faraonien till Minecraft.


Avslutar det här inlägget med en bild på favorittanten. Hon står där i sin monter och ser ut lite sådär som man kan känna sig vissa dagar. ;-)

Allt gott!


2 kommentarer: