fredag 28 mars 2014

Överlevare


 Alldeles för många Medelhavsväxter. Som dessutom blir större och större för varje år. Konstigt nog...Och fortfarande inget Orangerie. Träden knölas in i förrådet varje vinter. Förrådet blir inte större och större för varje år. Det här gör att många andra mindre känsliga växter får klara sig så gott dom kan i kallväxthuset. På hösten är jag dessutom lite trädgårdstrött och orkar inte riktigt linda in krukorna så ordentligt heller. Väldigt glad blir jag när jag ser att de försummade vännerna faktiskt överlevt vintern ute i kylan.


 Klematis och hosta är ju inte så svåra att få att överleva vintern i kruka.


Värre är det med Kejsarträdet. Tyckte den var så ful i höstas att jag nästan hoppades att den skulle dö i vinter. Men kolla på knopparna. Den är på gång! Och nu är jag är faktiskt väldigt glad för det. Att ha ett Kejsarträd är ju lite kul. Man får väl ångra sig? ;-)

Riktigt varm och solig dag har vi haft här. Nu blommar både krokus, snödroppar, scilla och luktviol i trädgården. Underbart! Imorgon skall vi ha släktkalas för den nyblivna tonåringen och på söndag är det dags att springa vårens första lopp. Hoppas jag hinner med lite trädgårdsarbete också... :-)1 kommentar:

  1. Klart man får ångra sig!
    Ju fortare du springer desto mer tid får du för trädgården. Heja - heja - heja!

    Kram Tamara

    SvaraRadera