söndag 16 mars 2014

Snabbvisit i Småland

 I fredags blev det en sväng ned till Småland igen. Till vårt lilla skruttiga hus. Var väldigt nyfiken på om det skulle finnas några vårblommor i den igenväxta trädgården. Och titta! Snödroppar! :-)


 Den egentliga anledningen till resan ned var att jag bestämt träff med en elektriker vid huset. Utan kylskåp, spis, lampor och lite värme blir det svårt att vara där. Elen har varit avstängd i minst 30 år så det var ju inte bara att koppla på då. Oisolerade luftledningar...Det blir till att gräva ned en kabel. Hoppas på att det inte kommer att ta så lång tid innan det är klart. Den här lampan hänger i hallen och fanns i huset när mina släktingar bodde där. Tycker den är alldeles underbar. Hoppas att den fortfarande går att använda.


 Huset renoverades på 40-50- talet och tapeterna i några av rummen är från den tiden. Den här är en favorit. 


 Passade på att kika under de muggiga plastmattorna som ligger i alla rum. Och överallt hittade jag finfina trägolv. Gör mig alldeles lycklig. :-)


 Och kan man annat än älska ett hus med så här fina nycklar?! 

Nu håller vi tummarna för att det inte dröjer så länge tills vi har el i huset och vi kan åka ned och börja måla väggar och såpskura golv.

Allt gott!

6 kommentarer:

 1. Nu angrar ju jag att inte JAG kopte huset! Underbara tapeter och vackert tragolv. Lampan kommer jag inte ihag ... Ser fram emot att fa komma till Skede i sommar!

  SvaraRadera
 2. Svårt att inte älska ALLT med de fina detaljerna. Nu kliar det väl i fingrarna för att sätta igång? Åh, så fint det kommer att bli. Golvplankorna ser ju jättefina ut. Hoppas de är i lika gott skick överallt.

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Vilket fantastiskt hus! Måste läsa fler inlägg, så att jag får veta mer om det här projektet, som jag gissar är nytt. Så roligt!

  Du frågade om färgen på vår glasveranda. Den heter "Vårdike" och kommer från en av Alcros tidigare kollektioner. Den är verkligen fantastiskt fin och vi har inte ångrat oss en enda gång angående den!

  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, husprojektet är helt nytt. Känner att "Vårdike" skulle passa perfekt på pärlsponten i köket. :-)

   /Mia

   Radera