lördag 5 april 2014

Stugsittare


 Såg så soligt och fint ut när jag tittade ut imorse. Men attans vad blåsigt det har varit. Iskalla vindar. Hu. Det fick bli innepyssel idag. Tittade till de växter som slipper stå ute i växthuset och frysa utan får hela 10 plusgrader och extraljus på vintern. Köpte en Hortensia förra våren. Den var egentligen paxad av en kollega på växtförsäljningen, men hon ångrade sig. Och, ja, den stod ju bara där då. Övergiven och ratad... Klart den fick följa med hem till mig istället! ;-)


Så här fin var den förra året. Hoppas den blir lika fin i år. Den har i alla fall överlevt i förrådet och nya knoppar är på gång. Värre har det gått för Kamelian jag köpte till mig själv i födelsedagspresent...


 Citrusträden ser finfina ut. Apelsinen har både frukter och nya blomknoppar. Längtar tills blommorna slår ut. Inte mycket som luktar godare. Skulle möjligtvis vara fläskytterfilén som ligger ute på grillen just nu. ;-)


Idag fick äntligen de små frösådderna sätta rötterna i lite härlig planteringsjord. Försökte hålla igen lite i år eftersom jag inte vet hur mycket vi kommer att vara hemma i sommar. Men det blev rätt många plantor ändå. Tomater, chili, paprika och basilika. Lite olika sorter av varje.  En physalisplanta blev det också.  Snäckböna försökte jag så förra året, men det gick inte så bra. I år grodde till min stora förvåning båda fröerna. Kul att se hur den blir. Ser fin ut på bilden i alla fall. 


Bilden lånad från Impecta.


 
Hoppas på lite mindre blåst imorgon så jag kan ta itu med rabatterna i trädgården. Hög tid för det!

Nu skall jag fortsätta leta efter fönsteröppnarna till växthuset. Någon har lagt dom på ett mycket fiffigt ställe...

Allt gott!3 kommentarer: