måndag 5 maj 2014

Hjälp med växter!

 Helgen tillbringades i lilla huset i Småland. Det första jag gör varje gång vi kommer ner är att gå en sväng i trädgården och se om något nytt tittat upp. Tulpanerna jag hittade i gräsmattan förra gången har nu två fina ljusgula knoppar. Kanske dom har slagit ut nästa gång. Nu grävde jag bort gräset runt och lade på lite gödsel.


 Det som jag trodde var krollilja sist var något helt annat, men vad? Krollilja hittade jag på ett annat ställe i trädgården. Glömde fota...
Men vad är det på bilden här ovan då? Dom små är väl praktlysing, men dom lite större? Någon som vet?


 Och vad är det här? Vallmo?


 Och det här som ser ut som morotsblast? Jag misstänker att det är ett ogräs, men man vet aldrig...

Ni som är duktiga på det här med växter. Hoppas ni kan hjälpa mig att tala om vad det är jag har i trädgården.

Annars blev det mest innepyssel. Städade ur och gjorde iordning för nästa besök. Nästa gång är det meningen att jag skall sova i huset för första gången. Alldeles ensam! Hur jag nu skall våga det. Jag är både mörkrädd och spökrädd. Börjar gungstolen röra sig mitt i natten springer jag nog hela vägen hem. ;-) 

Allt gott!

4 kommentarer:

 1. "Krolliljan" är nog såpnejlika, "vallmon" kan vara rödklint. Båda sorter som jag ofta sett vid äldre hus. Kom bara ihåg att räkna rutorna i rummet du sover i första natten så kommer allt att gå bra i nya huset (gammal skrock javisst, men man vet ju aldrig... )

  SvaraRadera
 2. Tror det är höstflox som kommer upp. Så får tiden visa om det blir rosa, vita eller lila blommor som kommer på sensommaren....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen! Vi får se vad mer som tittar upp. :-)

   /Mia

   Radera