tisdag 3 juni 2014

Långhelg i Småland


Vilken härlig långhelg i sommarhuset vi fick. Soligt och varmt nästan hela tiden. Den här gången var hela familjen med ner och vi började med att städa ur övervåningen på huset och göra sovrum av ett av rummen. Det fräschaste rummet i hela huset. Det enda som går att sova i faktiskt. Inget stort rum, men vi fick plats med fyra sängar i alla fall. Vi låg där som små grisar på rad och den här gången kunde jag sova gott. :-)


Jag fortsatte måla pärlsponten i köket. Man får ha mycket tålamod när man målar med linoljefärg...
Och så röjde vi i trädgården. Sågade av grenar på stora tallen och granen och på stooora trädet som jag inte vet vad det heter som står mitt i häcken vid gatan. Klippte gräs och rensade. Snöbär snöbär snöbär. Nu kan man faktiskt gå in genom grindstolparna om man skulle vilja komma och hälsa på oss. Vän av ordning kanske noterar lummigheten runt vänstra grindstolpe. Det är små syrénplantor som jag skall flytta till annan plats i trädgården. Lika igenväxt det är på framsidan, lika öppet är det på baksidan. Här skall det så småningom bli en grusgång fram till huset. Som det var förr...


 Här en före-bild. Som det såg ut för några år sedan när min syster och jag var där.


 Finaste fyndet gjorde maken i hönshuset. Två träpallar. En liten och en stor. Får mig att tänka på Guldlock och de tre björnarna. Var är den mellanstora mjölkpallen? ;-)


Fynd gjorde jag också. På en toppenloppis. Köpte bord till köket och tre udda stolar, porslin, bestick och en massa annat. För inga pengar alls. Dit skall jag igen! :-)

Nu laddar vi om för nästa resa söderut. Kanske får vi midsommargäster i skruttiga huset och det finns lite kvar att göra...

Vi hörs!

3 kommentarer:

 1. Här har ni en del att jobba med, oj!
  Första besöket på din blogg så jag har tittat runt lite. Underbara färger ni valt till köket och kul med genuina material. Intressant med före och efter bilder. Det är jag jättedålig på.
  Och vilka trevliga pallfynd. De blir användbara till mycket.
  Önskar er välkomna till Småland!

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket! Småland är bäst! :-)
  Kul att du tittade in!

  /Mia

  SvaraRadera
 3. Åh, det är så spännande att få följa jobbet i torpet! Och vilka fynd. Både pallar, stolar o annat smått o gott. De där auktionerna/loppisarna i obygden är rena guldgruvorna!

  Bladlösshel-v-e-t-e-n-a har ockuperat mina schersminer också :(

  Kram Tamara

  SvaraRadera