fredag 6 juni 2014

Löss och rosor

 Nationaldagen firades tillsammans med det här gänget. Vår schersmin brukar få löss så här års, men i år var det verkligen något extra. Usch! Det tog tid att få bort dom. Jag vill inte använda gift i trädgården så jag brukar spola bort dom med vattenslangen. Funkar hyfsat. Man får hjälpa till lite med fingrarna också. I år var busken full så jag får nog göra om proceduren om någon dag.


Betydligt trevligare var det att hitta dom här söta blommorna på vår nästan stendöda rosenhagtorn. Trädet fungerar som klätterstöd till våra Lykkefund, men det var ju väldigt snällt av det att blomma lite nu innan rosorna slår ut :-)

Perfekt trädgårdsväder har vi haft idag. Har varit ute och jobbat hela dagen. Imorgon skall jag fortsätta flytta växter från kaosrabatten. Nu skall det minsann bli ordning på den rabatten. Det skall grävas, jordförbättras och bytas ut växter. Inga växter som bara råkar stå där. Nu är det jag som bestämmer! Om jag bara kunde bestämma mig för vilka växter jag vill ha... ;-)

Vi hörs!

2 kommentarer: