måndag 16 juni 2014

Såpskurning


 Har ni såpskurat golv någongång? Det hade inte jag förrän i lördags. Då var det dags att se om köksgolvet kunde bli lite fräschare. Hade köpt Linoljesåpa på Gysinge Byggnadsvård och läste instruktionerna 100 gånger ungefär. Ändå kände jag mig lite osäker på hur man skulle göra. Själva skrubbandet tror jag att jag hade lite koll på. Men sköljandet? "Skölj golvet noga med kallt vatten." Hur sköljer man ett golv? Jag gjorde som Findus. Sparkade omkull hinken med vatten på golvet. Riktigt härligt kändes det. Mindre härligt kändes det när jag upptäckte att hur mycket jag än moppade upp från golvet så blev inte hinken mer än halvfull när jag vred ur trasan. Vart tog resten av vattnet vägen? Ner under golvet? Kommer det att torka? Har jag nu skurat oss till ett mögelangrepp?


Jaja, nu är det gjort i alla fall. Önskar att jag kunde säga att golvet blev som nytt. Det blev det inte. Men betydligt renare i alla fall. Säkert 20 hinkar svart vatten bars ut under suck och stön av tonårssonen som var med. Äntligen har man lite nytta av dom där små. ;-)

Lite trasmattor och möbler på det här, så ser man inte golvet ändå...

Allt gott!


2 kommentarer:

  1. Tycker golvet ser jättefint ut! Ska bli så spännande att se hur det utvecklar sig!
    Kattis

    SvaraRadera
  2. När kommer "Trädgårdtoken: Boken"?

    SvaraRadera